A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СпортСпортните обекти и съоръжения на територията на община Златоград са:

  1. Спортен комплекс, който включва: спортен стадион с олимпийски размери, плувен комплекс включващ открит плувен басейн и детски плувен басейн. Общата площ на Спортния комплекс  е 23 000 кв.м.
  2. Баскетболна площадка - 1 000 кв.м.

Наличната спортна материална база, прави възможно развитието на спортния туризъм, използвайки всички спортни съоръжения за организиране на спортни лагери на отбори, развиващи дейност в различни сектори на спорта.

Меката зима и прохладното лято са едни от най-големите предимства на района ни, който може целогодишно да бъде домакин на спортни лагери. Туристическият сезон практически е целогодишен - има възможности за практикуване и на зимен, и на летен туризъм, тъй като общината предлага възможности за посрещане на туристи през цялата година.

Наличието на природни ресурси - геотермалното находище в с. Ерма река, на различни водни съоръжения - язовири и рибарници, дава възможност за развитието и на друг вид туризъм, освен културния. Става дума за балнеолечението и риболова, алтернативи, които все повече и повече започват да се рекламират.

 

"Един момент от живота на ангелите"

 

Репортаж за спорта в Златоград

За общината
География Социална сфера История и култура Туризъм и спорт Икономика Транспорт Почетни граждани Кметове на общината Побратимени градове Населени места
Предстоящи събития