A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Лов и риболовВ община Златоград има три главни места за риболов - река Върбица, язовир "Златоград" и микроязовир "Хасидере".

Майсторите и любителите риболовци могат да опитат късмета си на бяла риба, шаран, мряна, речен кефал, блескач (уклейка), каракуда, червеноперка и щука. Шаран и пастърва се лови в язовир "Златоград", благодарение на Ловно рибарското дружество, което направи зарибяване през 2004 г.

Комплекс Ягнево

Туристическият комплекс за отдих и риболов е построен от фирма "Бултекс" - Златоград в красива местност в близост до причудливи скални образования и тракийски светилища, и е открит официално през пролетта на 2007г.

Комплексът е разположен в с. Ягнево - на 10 км от Златоград, по пътя за с.Бенковски, обл.Кърджали. Спокойният и тих район, далече от градски шум и замърсяване дава възможност за активна и пълноценна почивка. Състои се от изкуствено езеро, ресторант (бистро) и 4 вили.

Езерото с площ 5 дка и максимална дълбочина 2.50 м е зарибено с шаран, пъстърва и каракуда. На място се предлагат риболовни принадлежности, примамки и захранки.

Ресторантът на открито предлага скара, печена риба, топли и студени напитки, сладолед. По желание на клиента може да се приготви уловената от него риба.

Четирите масивни вили са с по две самостоятелни стаи (2+1 легла) със собствени санитарни възли, TV, хладилник и климатик.

За общината
География Социална сфера История и култура Туризъм и спорт Икономика Транспорт Почетни граждани Кметове на общината Побратимени градове Населени места
Предстоящи събития