A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградски самодейци участват в “International Grand Prize of Folklore 2011”петък, 30 Септември 2011  1190

Златоградски самодейци участват в  “International Grand Prize of Folklore 2011” Мъжката битова група на читалище „Просвета-1908” гр. Златоград, водена от секретаря на читалището, се завърна от гр. Будапеща. Тя беше поканена да участва в деветото издание на “International Grand Prize of Folklore 2011”, състоял се от 15 до 18 септември .
Това призвание дойде след изявата на групата в концерта в НДК, по повод конгреса на Съюза на народните читалища. Златоградките самодейци, заедно с танцьори от читалището в гр. Етрополе, представиха България в този авторитетен фолклорен форум.
Българската група беше водена от председателя на Съюза на народните читалища-г-н Николай Дойнов. На унгарската сцената се срещнаха любители на художественното творчество от България, Хърватска, Израел, Латвия, Румъния, Унгария и други. Всички участници във фестивала са участвали и във впечатляващо шествие по улиците на Будапеща.
Пътуването и пребиваването в Унгария на златоградската група се осъществи, благодарение на подкрепата на фирмите: „Бултекс“ ООД , „Свобода 97”, Строителния предприемач Христо Петков, ЗММ Златоград, ЕТ „Георги Делов” Смолян, Счетоводна къща „Корект”, както и със съдействието на Община Златоград и ОНЧ „Просвета-1908”.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
51

Актуално
Предстоящи събития