A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград с безплатен безжичен интернетсъбота, 21 Ноември 2015  726

Златоград с безплатен безжичен интернетОбщина Златоград официално стана първата погранична община, оборудвана с безплатен безжичен интернет. Инициативата е реализирана съвместно от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Международния съюз по далекосъобщенията.
Зоната за свободен достъп до световната мрежа обхваща около 20 декара и бе открита днес от заместник-министъра на транспорта Валери Борисов и кмета на Общината Мирослав Янчев. „Технологията ще позволи на 7000 жители на общината да ползват безплатен интернет за информация, услуги и общуване с близки и приятели“, каза по време на откриването заместник-министърът. Дарението е на стойност 15 000 швейцарски франка и включва средства за поддържането и използването на инсталираното оборудване.

Местата, на които всички желаещи ще имат възможност да използват свободната мрежа са в двете паркови зони в Златоград, с тенденцията да се обхванат повече публични и обществени зони в централната градска част, както и места, където се развива обществения живот. „Това е една много нужна и навременна придобивка за жителите и гостите на Община Златоград. Радвам се, че младите хора тук и всички, които имат достъп до електронните устройства, ще имат свободен достъп с интернет и връзка с целия свят”, каза Янчев и благодари за реализацията на проекта.
По-късно заместник-министър Валери Борисов връчи дарение от 20 компютъра, принтери, скенери и мрежово оборудване на СОУ ''Св. княз Борис I" в село Старцево. Техниката е осигурена от „Информационно обслужване“ АД и ще направи по-ефективно обучението на 140-те възпитаници от 1 до 12 клас на училището.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития