A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза Деня на самодеецапонеделник, 02 Март 2020  225

Златоград отбеляза Деня на самодеецаВ традиция се превърна честването на 1 март – Деня на самодееца в Златоград. Под звуците на гайди и тъпани всички художествени колективи от Община Златоград с шествие преминаха по главната улица в града и поставиха началото на празника.
Всички се включиха в празничната програма, като отново показаха своите музикални, певчески и танцувални умения, с които не спират да прославят Златоград и региона както в страната, така и в чужбина. Много песни изпяха фолклорните групи, танци от различни области представиха съставите, чуха се изпълнения на гайди. Кукерската група от с. Долен участва в програмата, прогонвайки злите сили.
В празничния концерт се включиха групите от ОНЧ „Просвета-1908” Златоград, женската битова група на читалището в с. Ерма река. Най-малките самодейци от с. Старцево очароваха присъстващите с изпълненията на родопски песни. Танцьорите от Златоград и с. Долен представиха своите композиции. Старите градски песни на група „Златен полъх” докоснаха сърцата на присъстващите. За първи път се изяви и новата Младежка мъжка група. Ръководството на читалището благодари и изпрати самодейците от танцов състав „Акрани”, завършващи през тази година. Поздрави дамска певческа формация „Надежда” по случай 15 години от създаването й .
Празничната вечер беше открита от Кмета на Община Златоград Мирослав Янчев, който отправи искрени благодарности към всички самодейци и читалищни дейци, затова, че на всеки празник, те са тези, които правят съпричастни жителите на Община Златоград с българските културни и народни традиции и разкриват красотата на музикалното, певческо и танцово изкуство. „Благодарение на вашия неуморен дух, нестихващ ентусиазъм и чувство за отговорност към поколенията, изкуството присъства в живота на нашата община”.
Пожела им здраве, успехи и нови творчески постижения!
Самодейците бяха поздравени и от Областния управител на Област Смолян Недялко Славов.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 27 Март 2023
35

Актуално
Предстоящи събития