A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза Деня на победата и Деня на Европапонеделник, 11 Май 2015  730

Златоград отбеляза Деня на победата и Деня на ЕвропаНа 9 май 2015г., с тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните, се отбеляза 70 годишнината от Втората световна война и Деня на Европа.
Милиони жертви бележат нашите днешни мирни и свободни дни. Пред тях златоградчани сведоха глави, в знак на почит и уважение.
Община Златоград има своите живи герои, които носят със себе си белезите от войната– Ваклин Лападжов, Киро Пачилов, Кирко Джерахов, Мюмюн Караякубов.
Кметът на Община Златоград-Мирослав Янчев изказа благодарност за саможертвата и героизма на местните ни герои, като участници в редовете на Българската армия по време на войната, пожела им крепко здраве и дълголетие.
Пред паметната плоча на загиналите във войните, ветеранът Ваклин Лападжов сподели пред учениците от СОУ „Антим І” и ОУ „Васил Левски”, и събралите се жители, какво е усещането да си на фронта, да гледаш как другарите ти са под ударите на бомбите и да не знаеш дали ще останеш жив. Той, с болезнен спомен, се върна години назад, търпеливо изслушваше въпросите на учениците, отговаряше и им разказваше за ужаса от войната и безмерното щастие да си свободен.
В знак на почит, Кметът на Община Златоград, Общински съвет Златоград, СОУ „Антим І” гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград и граждани поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните.
Дамска формация „Надежда” и детска танцова група „Звънче” към читалище „Просвета – 1908” гр. Златоград , със своите изпълнения, поздравиха присъстващия ветеран и граждани.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
48

Актуално
Предстоящи събития