A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЗАЩО СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ ЗЛАТОГРАДЧАНИН?четвъртък, 21 Ноември 2013  1050

ЗАЩО СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ ЗЛАТОГРАДЧАНИН? Това беше темата на обявения от Център за обществена подкрепа Златоград конкурс за рисунка, снимка, стихотворение и есе, по повод 21 ноември –Празника на Златоград. В конкурса се включиха ученици от ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”. Изложбата, с творбите на участниците, беше подредена в библиотеката на читалище „Просвета-1908” гр. Златоград-партньор на проявата. На тържественото откриване на изложбата, в присъствието на представители на Общинска администрация и Център за обществена подкрепа, директорът на ЦОП Златоград Роза Алчева. връчи награди на най-добрите творби на учители и ученици.
В категорията до 4 клас първа награда, за своето съчинение, получи Елена Башева от III-ти клас, а втора и трета –съответно Илия Юнаков и Максим Бурдев –четвъртокласници от ОУ „В. Левски”. Поощрителни награди получиха Йоана Цацарова и Ирон Хаджиев .
Учениците от СОУ „АнтимI”: Христо Мангарудов и Илиана Станчева взеха наградите за първо и второ място за най-добро стихотворение.
В конкурса за есета първо място беше отредено на Елена Караманолева, второ - на Моника Пинева, а на трето място се класира Татяна Юрчиева.
Много рисунки, участващи в обявения конкурс от ЦОП, показаха къде учениците откриват корените на родолюбието, вдъхновението, чувството на гордост, че живеят в Златоград.
Във категорията до четвърти клас първите 3 места бяха за следните ученици: Първо място -Максим Бурдев, второ -Гергана Инджова, трето - Анелия Лападжова, Поощрителна награда бе връчена на най-малката участничка - 8 годишната Емилия Александрова.
А при другата възрастова категория на първо място беше класирана Теофана Костадинова, на второ Ванеса Теритова, а третото място бе присъдено на Даниела Кетипова. Всички те са ученици от СОУ „АнтимI”.
Четвъртокласниците от ОУ ”В.Левски” представиха интересни фотографии, като журито отреди първите 3 места, съответно на Анелия Лападжова, Антония Чепинска и Гергана Инджова. Поощрителни награди получиха Емануил Манчев и Криско Димитров от същото училище.
Участниците в конкурса, който даде и началото на празничните прояви, посветени на Освобождението на Златоград, бяха поздравени и от главния библиотекар Зорка Хаджиева. Тя благодари на ЦОП за партньорските инициативи, на всички участници в конкурса и на учителите от двете училища. С пожелание творбите да станат достояние за повече хора беше предложено да бъдат издадени в алманах, посветен на Златоград,който да включи творческите виждания на малки и големи.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития