A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Започна ремонт в градската библиотеката при ОНЧ „Просвета”петък, 07 Август 2009  1451

Започна ремонт в градската библиотеката при ОНЧ „Просвета” Започна ремонт в градската библиотеката при ОНЧ „Просвета” гр. Златоград. Средстата, с които се извършват тези ремонтни дейности са осигурени от допълващата субсидия на Министерството на културата, за която златоградското читалище кандидатства. Тя е дадена за закупуване на библиотечен софтуер и ремонт. В заемната зала на библиотеката ще бъде поставена нова подова настилка, стените ще бъдат освежени, а изровените от дългогодишни течове колони и таван, ще бъдат ремонтирани. Читалищното настоятелство ще търси допълнителни средства за завършване на ремонтните дейности в заемната зала, тъй като получената субсидия е малка и недостатъчна. Стремежът на Министерството на културата да включи повече читалища, които имат такива потребности, създава голямо ограничение и прави невъзможно плануваните дейности да бъдат финансирани изцяло.
Независимо от строително-ремонтните работи, които се извършват, обслужването на читателите не е спряло, част от библиотечния фонд е преместен в кръжочната зала на втория етаж, където временно се помещава библиотеката. Броят на читателите и посещенията през летния период винаги нараства, затова читалищното ръководство взе решение, независимо от създадените неудобства, нито за ден да не се затваря библиотеката..
С отпуснатата субсидия читалището закупи и библиотечен софтуер. От програмния продукт „Автомотизирана библиотека” са закупени два модула: Класификатори и Обработка на книги . Той ще направи възможно обработката на книги да става автоматизирано. Програмният продукт АБ работи с над 250 библиотеки от страната и е съобразен с всички стандарти за описание на библиотечни единици.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития