A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Йордановден в Златоград!сряда, 06 Януари 2010  1512

Йордановден в Златоград!На Йордановден много златоградчани и гости на града се събират на един от мостовете на река Върбица, за да участват заедно в празничната литургия и освещаването на водата. И днес много хора се събраха, за да почетат Йордановден. Сред събралото се множество правеха впечатление и малките деца на Златоград от ЦДГ „Снежанка” и ЦДГ „Радост”, които с радостните си възгласи донесоха още по-весело настроение в празничния ден.
Тази година четирима младежи от града се включиха в борбата за кръста. След празничния водосвет, кръстът беше хвърлен във водите на реката, а най-бързо до него стигна Филип Момчилов, които успя да го извади от реката пръв.
Според библейския разказ Йоан Кръстител потапял до шия всеки човек и го държал така, докато не изповядал всичките си грехове. Когато видял Иисус обаче, той веднага се поклонил и казал, че самият той трябва да се кръсти от него. Спасителят влязъл във водите на река Йордан и в този момент над него се отворили небесата, блеснала светлина, подобна на мълния и Духът Божий във вид на гълъб слязъл върху Кръщаващия се Господ. Чул се глас: „Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение".


ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития