A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Японският посланик посети Златоградпетък, 21 Май 2010  1456

Японският посланик посети ЗлатоградНа 19 май Негово Превъзходителство Цунехару Такеда-Посланик на Япония в Република България, посети Златоград по случай приключване на проекта за ремонт на ЦДГ “Снежанка”, финансиран от Програма за безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище на правителството на Япония.
На официалната церемония, която се проведе в детската градина, присъства кметът на община Златоград – г-н Мирослав Янчев и неговите заместници, председателят на общински съвет - г-н Пламен Чингаров, общински съветници, учители, родители и медии.
Развълнуваните малчугани успяха, с песни и танци, да изразят благодарността си и да предадат своето настроение на гостите. Японският посланик, благодарейки за топлото посрещане, заяви, че ще положи всички усилия за укрепване връзките и взаимоотношенията между България и Япония и в частност между Златоград и Тагума.
ЦДГ „Снежанка” е най-старата детска градина в Златоград. Сградата е построена през 1965 г. и от тогава не е била обновявана. Чрез финансовата помощ, в размер на 37,614 евро, предоставена от Японското правителство, се извърши топлоизолация на сградата, както и подмяна на остарялата дограма, с което се подобри енергийната ефективност на сградата. Ремонтните работи обхванаха и санитарните помещения, което осигури по-добра хигиена в детското заведение. Благодарение на изпълнените дейности по проекта, ЦДГ „Снежанка” се превърна в чудесно място за отглеждане и възпитание на децата.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 29 Май 2023
30

Актуално
Предстоящи събития