A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

В Златоград стартира предоставянето на нова социална услугасряда, 06 Април 2011  1153

В Златоград стартира предоставянето на нова социална услугаВ края на месец март тази година се състоя среща на Оперативната група към община Златоград по проект „Партньорство в подкрепа на децата и семействата от област Смолян”. Проектът се изпълнява от Фондация „Международна социална служба” в партньорство с общините Златоград и Доспат, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по схема „Социални услуги за социално включване”.
На срещата присъства екипът от специалисти - социални работници, психолог и педагог, които ще работят към изградения Център за обществена подкрепа в гр. Златоград.
Координаторът на проекта Сийка Сиракова уточни, че през първия месец от старта на услугата екипът ще премине обучение, което ще се проведе в гр. Смолян. След това ще бъдат проведени поредица от срещи с представители на Дирекция „Социално подпомагане”, Отдел „Закрила на детето” –Златоград, с директори на училища и детски заведения, с инспектори от Детска педагогическа стая и др., на които екипът ще представи основните направления на работа, както и услугите, които ще се предоставят в Центъра за обществан подкрепа.
Екипът, който ще работи в новоизградения ЦОП, беше приветстван от кмета на община Златоград- Мирослав Янчев. Той подчерта, че е важно не само да го има този Център, но той да продължи да работи и за в бъдеще, за което е необходимо тези социални дейности да се финансират от държавата. „Трябва да се работи съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”, да се обхванат всички тежки случаи и по този начин проблемите да се тушират още в зародиш. Съвместната работа между община Златоград и фондация „МСС- България” е осигурила добро и комуникативно място, за да може центърът да развива своята дейност”, каза още кметът Янчев.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития