A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт
Търси

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Ученик управляваше община Златоград за един денчетвъртък, 31 Март 2011  1338

Ученик управляваше община Златоград за един денНа 29.03.2011г. кметът на община Златоград, посрещна деветокласничката Магдалена Меркова от СОУ „Антим І” – гр. Златоград, с която за един ден сподели управлението на общината. За поредна година в своя мандат, кметът на община Златоград приема в кабинета си млади хора, които изявяват желание да се включат в обществения живот и да проследят отблизо работата на градоначалника и отговорността му при вземането на решения.
Маги бе кмет за един ден, по време на реализацията на кампания „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт, под патронажа на Министерството на финансите на Република България. Тази кампания даде възможност и тази година на младите и мотивирани ученици да съпреживеят един реален работен ден, заемайки длъжностите на управители на държавни институции, бизнес фирми и неправителствени организации.
За ученичката от СОУ „Антим І” изминалият ден премина много добре, успя да разбере същността на заеманата длъжност и отчете голямата отговорност да си кмет на община Златоград, да се вземат изключително важни решения. По време на служебните си ангажимени сподели, че „никак не е лесно и дори е невъзможно за един да се навлезе в работата на администрацията”. Въпреки това тя беше ентусиазирана и остана доволна от изминалия ден.
Г-н Янчев сподели, че един от най-важните ангажименти на местната власт е да „задържи” младото население и да върне местните млади специалисти в родния си край.
В края на работния ден, кметът връчи сертификат за участието и доброто представяне на деветокласничката от СОУ „Антим І” гр. Златоград.


ОЩЕ НОВИНИ


сряда, 16 Юни 2021
26
сряда, 16 Юни 2021
26
петък, 11 Юни 2021
47

Актуално
Предстоящи събития