A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Стартира благоустрояването на площада в село Доленчетвъртък, 06 Юни 2019  610

Стартира благоустрояването на площада в село ДоленНа 05.06.2019 г., в с. Долен, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев даде старт на строителните дейности по благоустрояване на площада и обновяване на площи за обществено ползване в центъра на населеното място.
Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет и е на стойност 344 943 лв. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Атрим” ЕООД, с управител Атанас Топчиев.
На събитието присъстваха Председателят на Общински съвет Златоград Емилия Кръстева, кметът на с. Долен, представители на Общинска администрация Златоград, имамът на селото г-н Камберов, представители на „Екоинженеринг” ЕООД, -Строителен надзор на обекта, представители на „Атрим” ЕООД – изпълнител на строителните дейности на обекта, както и много жители на селото.
Господин Янчев сподели радостта си от факта, че с реализирането на този проект, ще се подобри не само визията на с. Долен, но и жителите и гостите му ще могат да прекарват свободното си време пълноценно и приятно. Изказа и благодарности на всички, които са помогнали да се реализира идеята за обновяване на центъра на селото, както и на жителите му за проявеното търпение и разбиране.
В проекта е предвидено богато озеленяване с декоративна растителност и благоустрояване на площада с декоративни цветни бетонови вибропресовани изделия. Ще бъде обособен кът за почивка с перголи, сцена за културни мероприятия, две детски площадки (0-3 години и 3-12 години), както и площадка за стрийт фитнес. В рамките на осигуреното финансиране ще се изгради обществена тоалетна, включително и за хора в неравностойно положение, ще бъде реконструирана съществуващата чешма и водопровода в близост до чешмата. В цялото площадно пространство ще бъде монтирано ново парково осветление.
Автор на проекта е арх. Олег Николов - ЕТ „ДЖЕНЕРАЛ-А-ОЛЕГ НИКОЛОВ”, който ще осъществява и авторски надзор.Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития