A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СПОРТЕН УИКЕНД В ЗЛАТОГРАДвторник, 19 Април 2011  1028

Миналата събота и неделя, в Златоград се проведоха редица спортни турнири и мероприятия. През първия ден на уикенда, на „Градски стадион”, се състояха две футболни срещи – първи се противопоставиха, в приятелски мач, любителските отбори на „Старите дихатели” Златоград и „Морски сговор” Пловдив, които завършиха 2:2 и по този начин повториха резултата от миналата година, когато пловдивчани отново гостуваха в града ни. Във втория футболен мач се изправиха, в поредния кръг от областното първенство за юноши младша възраст, отборите на „Вихър-1965” Златоград и „Левски” Крумовград. След много добра игра, футболистите на треньора Фердо Илийков, победиха с 4:1, а головете отбелязаха Стефан Пеев, Красимир Димитров и на два пъти Ники Хаджиев.
Малко по-рано през деня, в Спортната зала на ОУ „Васил Левски” Златоград, в баскетболна приятелска среща, отново един срещу друг се изправиха отборите на „Старите дихатели” и „Морски сговор”. Златоградчани победиха с 59:40, като по този начин записаха втора победа в баскетболните съревнования между двата отбора.
През изминалия уикенд в Клуба на пенсионера в Златоград, се проведоха общински турнири по шах и спортен бридж, които са част от Спортния календар на община Златоград. Осем човека се включиха в състезанието по шах,като след изиграването на всички партии се получи следното класиране: 1 място – Пламен Балджиев; 2 място – Митко Кушлев; 3 място – Красимир Пинев. Сериозен интерес отново предизвика и турнира по спортен бридж, който стана традиционен в общината, като в него се включиха 16 играчи, разделени по четири двойки, в две предварителни групи. Първите три места в крайното класиране бяха спечелени от представители на с. Старцево: 1 място – Здравко Джандев и Георги Кичуков; 2 място – Младен Сапанов и Ярослав Юнаков; 3 място – Методи Керминов и Филип Касабов.
В неделя, на спортното игрище при ОУ „Васил Левски” Златоград, се проведе зонален турнир по хокей на трева, за момичета и момчета до 14 години, зона „Родопи”. Участваха 5 от шестте отбора в зоната – Баните, Неделино, Чепинци, Мадан и Златоград. Нашият отбор се класира втори, след загуба с 3:2 от Баните, равен мач с Чепинци и победи над Мадан с 11:1 и Неделино с 5:1. В събота, в с.Баните, се състоя и първия зонален турнир за 12 годишните хокеисти, където отборът на Златоград също е втори, след Баните. Отлично се представи новият малък вратар Тони Бурдев.Предстоящи спортни събития в община Златоград:

Спортна зала на ОУ „Васил Левски” Златоград: 29, 30 април и 01 май Зонални финали по баскетбол (5-7, 8-10 и 11-12 клас);

„Червено игрище” Златоград: от 01.05 до 06.05.2011
Гергьовденски турнир по футбол;

„Градски стадион” Златоград: 07.05.2011
Футболна среща от областно първенство по футбол – юноши мл. възраст – „Вихър”- „Юнак” Ардино;

Спортна зала на ОУ „Васил Левски” Златоград: от 12 до 15 май 2011
Ученически републикански финали по баскетбол (момчета 5-7 клас);

Спортно игрище при ОУ „Васил Левски” Златоград: 22.05.2011
Турнир по хокей на трева за „Купата на кмета”

„Градски стадион” Златоград: 22.05.2011
Футболна среща от областно първенство по футбол – деца,
„Вихър-1965” – „Горубсо” Рудозем.ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития