A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ШЕСТИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯпонеделник, 01 Октомври 2012  1052

ШЕСТИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ На 30 септември 2012г. на връх „Костадин” край Златоград се проведе шести туристически събор за хора с увреждания, който по традиция се организира от Център за социална рехабилитация и интеграция гр.Златоград в изпълнение на Социалната програма на Община Златоград.
Традиционният туристически събор бе открит от Кмета на община Златоград г-н Мирослав Янчев, който с удовлетворение сподели пред присъстващите за качественото предоставяне на социални услуги в общността на територията на община Златоград, както и това, че Център за социална рехабилитация и интеграция Златоград се утвърждава като модел за социални услуги в Смолянска област.
Гости на туристическия събор бяха: Народния представител г-н Недялко Славов, Зам.- кмет на община Златоград г-жа Елмира Угорлиева – Пехливанова, общински съветник и началник отдел „Хора с увреждания” в Дирекция „Социално подпомагане” – гр. Златоград г-жа Емилия Кръстева и гл. експерт в Агенция „Социално подпомагане” Доц. Д-р Костадин Марков.
Прекрасното съчетание от природа, музика и присъствието на много хора, превърна този ден в празник за хората с увреждания и техните близки. В програмата взеха участие и лица с увреждания от общините Златоград, Ракитово, Първомай - кв. Дебър, с. Градина, Карлово,с. Еньовче, общ. Ардино, Смолян и Неделино.
Целта на събора е да се даде възможност на хората с увреждания да създадат нови социални контакти, да изявят таланта си на сцена, а други да се насладят на изпълненията на участниците.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития