A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СЪОБЩЕНИЕпетък, 14 Май 2021  168

УВАЖАЕМИ  ЖИТЕЛИ  НА ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД,

Общинска администрация Златоград ви информира, че на 19.05.2021 г. (сряда), ще се проведе кампания между Община Златоград и д-р  Хутева – ветеринарен лекар. 

В основата на това мероприятие е прилагането на кастрацията като ефективен и хуманен начин за овладяване на популацията на бездомните животни. Екипът на д-р Хутева, който работи съвместно с Община Златоград, ще извършва манипулациите в мобилна амбулатория, която ще бъде разположена в двора на Общинската  ветеринарната служба в гр. Златоград.

         Апелираме гражданите на Община Златоград за съдействие, като може да сте полезни в кампанията, като подавате информация за местонахождението на бездомни кучета и да оказвате съдействие от какъвто и да е друг характер. При положение, че се грижите за бездомно куче, което подлежи на кастрация, може да го заведете на горепосочения адрес за осъществяване на манипулацията, която ще бъде за сметка на Община Златоград.

         Тази кампания има за цел, не само намаляване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, а и информиране на гражданите за методите за намаляване на безстопанствените животни и отговорността, която носи всеки един от нас.

         Разчитаме на вашата съпричастност и разбиране, за преодоляването на проблемите с безстопанствените  животни на територията на Общината.  

Телефони за контакт:

0884 600 186

0885 404 865 


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития