A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СЪОБЩЕНИЕвторник, 26 Май 2020  314

СЪОБЩЕНИЕПриключи проект на МБАЛ „проф. д-р Асен Шопов“ ЕООД , финансиран от дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19” за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България са създатели на ДФ „Обединени срещу Covid-19”. Размера на финансирането е 9 500,00 лева.
Чрез проекта бяха реализирани следните дейности:
1. Закупен е стерилизатор за Вътрешно отделение, където има 5 разкрити легла за лечение на COVID-19. Пуснат е в експлоатация. Стойността на стерилизатора е 1620 лева;
2. Закупени са медицински консумативи за клинична лаборатория на стойност 2 480,72 лева. Тези консумативи подпомагат диагностичната работа на лабораторията. Те се употребяват ежедневно и чрез тях се извършват по-голяма част от пробите в лабораторията. Подпомагат по-бързото получаване на резултатите и повишават качеството и точността им. Закупените медицински консумативи за лабораторните изследвания ще стигнат за период от близо 3 месеца;
3. Закупени са медицински маски, калцуни, медицински бонета, ръкавици и работни предпазни облекла за персонала на болницата. Стойността на поръчката е 5 399, 28 лева.
Болницата в Златоград поднася благодарност на всички щедри дарители и към Фонд „Обединени срещу Covid-19”. Помощта е навременна и безкрайно необходима в този момент.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития