A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Съобщениепонеделник, 27 Април 2020  401

Уважаеми жители на Община Златоград,
Министърът на здравеопазването, със своя заповед от 24.04.2020 г., удължи срока за носене на маски до 13.05.2020 г., включително. Всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.).
Удължаването на срока е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 на територията на страната и нарастващия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция.
С негова заповед от 26.04.2020 г.(неделя) се разрешават посещенията, на градски паркове и градини, на деца до 12 години, придружавани от родител или член на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч., всеки ден, както и на собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.
Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки.
Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.
Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места!ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития