A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СЪОБЩЕНИЕчетвъртък, 12 Март 2020  305

Уважаеми жители на Община Златоград,
Във връзка с предприетите мерки за превенция срещу разпространението на COVID – 19 всички образователни, здравни, социални и обществени институции на територията на общината са преминали в противоепидемичен режим, като провеждат ежедневна трикратна дезинфекция на подови настилки, плотове, первази, чинове, маси, дръжки на врати, работни бюра, тоалетни помещения, асансьори, автобуси.
Всички институции изпълняват предоставения от РЗИ Смолян Алгоритъм за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID – 19. За извършването на качествена дезинфекция са осигурени необходимите материали и консумативи.
Забранен е достъпът на външни лица в училища, детски градини, детска ясла и социални институции. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.
За сградата на Общинска администрация също се прилагат всички мерки за превенция срещу разпространението на COVID – 19. Гражданите се обслужват при повишени мерки за сигурност от страна на служителите.
На територията на Община Златоград започва миене на улиците с хлор.
Препоръчително е ограничаването на частните мероприятия с масов характер на открито и закрито.
Cпaзвaйтe виcoĸa личнa xигиeнa – мийтe pъцeтe cи peдoвнo. Πoлзвaйтe мoĸpи ĸъpпичĸи и дeзинфeĸциpaщи гeлoвe нa cпиpтнa ocнoвa.
Избягвaйтe ĸoнтaĸт c бoлни xopa.
Macĸи e вaжнo дa нocят бoлнитe xopa, зa дa нe зapaзявaт oĸoлнитe.
Избягвaйтe мacoви пpoяви и мecтa c гoлямo cтpyпвaнe нa xopa.
He ce пpeзaпacявaйтe c xpaнa и лeĸapcтвa.
Tъpceтe инфopмaция oт ĸoмпeтeнтнитe инcтитyции.

Πoдpoбнa инфopмaция мoжeтe дa нaмepитe нa caйтa нa Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo. https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informaciya-otnosno-noviya-koronavirus-2019-ncov/

Бъдете отговорни към собственото си здраве и към това на околните!


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития