A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

СЪОБЩЕНИЕпетък, 05 Декември 2014  478

Уважаеми съграждани,

Настъпващите Коледни и Новогодишни празници са едни от най-хубавите и светли празници от празничния календар на страната ни. Eдновременно с това, освен че носят със себе си послания за доброта, здраве и щастие сред хората, те не по-малко са и носители на възникване на рискови ситуации, свързани преди всичко с пониженото ни внимание, получено от нашето празнично настроение.
Основен фактор за такива рискови ситуации са преди всичко тези, свързани с неправилното ползване и употреба на увеселителни осветителни тела, фойерверки, свещи тип „бенгалски огън“, пиратки и други в резултат, на което възникват пожари и последици с непредвидим край.
За да не бъде помрачен този светъл празник, РСПБЗН, Златоград Ви приканва да спазвате строго мерките и правилата за пожарна безопасност при употребата на пиротехнически средства и правилата за монтаж и безопасно използване на увеселителни осветителни тела (коледни лампички), давани от съответните производители. Желателно е коледните лампички да не се оставят да работят без контрол.
Не допускайте детска игра с тях, както и боравенето с източници на открит огън.
Нека не си позволяваме да оставяме без наблюдение от възрастен децата си, докато сме на пазар или на гости при приятелски семейства още повече, когато в тези студени дни навсякъде се използват най-различни отоплителни уреди, независимо от това дали са в безопасно състояние или не.
Още по-недопустимо е да ги оставяме сами заключени вкъщи. В случай, че непременно се налага да отсъствате за кратко, помолете да ги наглежда Ваш съсед или приятел.
Същото това се отнася и към тези, които са в неравностойно положение – нека не забравяме, че обществото ни е особено задължено към тези хора, те самите имат нужда от също толкова внимание и обич от наша страна.

КАК ДА ДЕЙСТВАМЕ ПРИ ПОЖАР?
Запазете спокойствие и не губете ориентация. Затворете вратата на горящото помещение. Напуснете жилището по най-бързия начин и по най-краткия път. Не ползвайте асансьора никога, ако в сградата има пожар.

ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОН 112 или на 03071/4030!
Обяснете накратко:
Къде е пожарът. Адрес и местоположение. Какво гори. Има ли хора в опасност? Предупредете съседите! Ако е възможно пристъпете към гасене. Ако нямате пожарогасител, използвайте вода, пясък, одеяло.
Надяваме се, че Коледните празници ще си останат източници само и единствено на щастливи и приятни моменти.

Служителите от РСПБЗН-Златоград желаят на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, много любов и късмет през идващата Нова година.


ОЩЕ НОВИНИ


четвъртък, 06 Януари 2022
55

Актуално
Предстоящи събития