A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

С КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА ЗАПОЧВА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОБЛАСТ СМОЛЯНвторник, 18 Септември 2012  1089

На 17 септември 2012 г. (понеделник) бе даден стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).
Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи:
– от 6 до 10 години
– от 11 до 12 години.
Желаещите да участват могат да подават картините си в Областен информационен център (ОИЦ) – Смолян, бул. България № 12, сградата на община Смолян (в ляво от централния вход на общината) в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Няма ограничения, относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител. Класирането ще извърши комисия от изявени творци от област Смолян.
На 1 ноември 2012 г. във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.
Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.
ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
44

Актуално
Предстоящи събития