A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ПРОВЕДЕ СЕ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯпонеделник, 14 Септември 2015  934

ПРОВЕДЕ СЕ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБОР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ На 12 септември 2015 г., на връх Костадин, край българо-гръцката граница, се проведе седмия туристически събор на хората с увреждания, на който присъстваха около 500 лица с увреждания, придружители, близки и гости.
Целта на събора е, преодолявайки изолацията, да се даде възможност на хората с увреждания да създадат нови социални контакти, да изявят таланта си на сцена, както и да се насладят на изпълненията на участниците.
Седмият туристически събор на хората с увреждания бе открит от Кмета на Община Златоград – г-н Мирослав Янчев, който сподели, че е „голямо удовлетворението да се види как една инициатива на местната власт се превръща в традиция. От 2004 година Община Златоград, заедно с Център за социална рехабилитация и интеграция, организираме и провеждаме Туристическия събор на хора с увреждания. Тази наша инициатива получава все по-широка подкрепа и възможност да се обемни опит със сродни организации и институции от други общини в страната.” Областният управител на Област Смолян – г-н Недялко Славов също уважи събитието и поздрави всички присъстващи, изразявайки „възхищението си пред силата и енергията, с които хората със специфични потребности се борят с трудностите, пред които животът ги изправя”.
В празничната програма се включиха 83 самодейци от Община Златоград, Община Неделино и Община Смолян. За първи път на сцена се изявиха потребители на социалната услуга ЦСРИ, от Клуб “Музикотерапия“ към ЦСРИ Златоград. Доказаха, че въпреки болките и страданията и те могат да пеят и да се веселят.
Организаторите на туристическия събор получиха поздравителни адреси от Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания “Света Неделя“ – гр. Ракитово, Регионален директор на Дирекция „Социално подпомагане“ гр.Смолян – г-жа Сийка Иванова, Лайънсдистрикс 130 БГ , Общински съвет на БСП – гр.Златоград.
За създаване на по-добро настроение, поредната изненада беше известната изпълнителка на родопски народни песни - Росица Пейчева, специално поканена за мероприятието от местния бизнесмен г-н Величко Сидеров.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития