A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

"Пролет в Европа” се усети в Златоградчетвъртък, 04 Юни 2009  1309

СОУ „Антим Първи” Златоград се включи в европейската кампания „Пролет в Европа”. В инициативата към момента са включени около 6500 училища от Европа, от които 266 - от България и 3 – от Община Златоград. Тази европейска инициатива цели да ангажира учениците върху обсъждания и разсъждения по европейски теми. „Пролет в Европа” дава възможност на младите европейци да изразят собственaтa си гледнa точкa и да бъдат чути в Европа. През 2009 г., обявена за европейската година на Творчеството и Иновациите, кампанията цели да събуди интерес и засили осведомеността относно творчеството и иновациите на локално, регионално и национално равнище в училища от всички страни-членки на ЕС, както и отвъд границите му.

Златоградското училище участва с оригинален видеоклип, изработен от учениците на фона на родопската „Бела съм, бела, юначе!”. По време на проявата бяха организирани творчески базари на шестокласници, споделиха се представите на учениците за Европа и идеите за европейско развитие. Обсъждаха се темите за самобитността и многообразието. Под мотото „идеите движат Европа” бяха презентирани подготвените материали, в изработката на които взеха участие и представители на Общински съвет и медии. Основната проява бе организирана в новата мултимедийна зала на училището. В атрактивните представяния и базара на иновациите освен ученици и учители се включиха директорът на училището Жечка Хаджийска, председателят на ОбС Пламен Чингаров, председателите на комисии по евроинтеграция и по младежки дейности Емилия Кръстева и Емил Хумчев, представителите на местните медии Ефим Ушев, Лиляна Андреева и Боян Каменов.

СОУ „Антим Първи” се очертава като училище-иноватор, с участието си в тази и подобни инициативи като кампанията „Мениджър за един ден”, „Най-дългият учебен час” и изявите на танцова група „Мераклийче”.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития