A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Поздравление по случай деня на независимосттавторник, 22 Септември 2009  1201

Поздравление по случай деня на независимосттаУважаеми дами и господа,

Днес отбелязваме една от най-значимите дати в календара на България – 22 септември – Деня на независимостта!

Този ден е завършек на многовековните борби на българския народ за национално освобождение, в резултат на което България се нарежда сред суверенните европейски държави.

Постигането на независимост е продължителен процес, който изисква големи и непрекъснати усилия, за да може, вече цял век, страната ни да бъде фактор на стабилност на Балканския полуостров.

Днес, отдаваме почит на всички герои, жертвали се за по-доброто бъдеще и за съхраняване на българщината. Много златоградчани са били част от това велико дело, дали са живота си за постигането на националната независимост.

И именно в ден като днешния, трябва да си дадем сметка, че българската кауза е успявала тогава, когато всички са били единни в мислите и делата си. И в синхрон с новото европейско мислене, трябва да отбележим, че ние, българите, ще сме добри европейци, ако действаме като истински български патриоти!

Честването на такива дни, ни е особено нужно, за да не забравяме, че от усилията на всеки един от нас зависят успеха и бъдещето на българската нация!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития