A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСпонеделник, 21 Ноември 2022  221

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми жители и гости на Община Златоград,

На този ден, преди 110 години, Златоград постига своята свобода и пълна независимост, като по този начин успява да възстанови справедливостта - да бъде пълноправен член на българската държава, с ясна българска самоосъзнатост и самоопределеност!

Ден, в който са осъществени и доведени до успех дългогодишните борби на поколения златоградчани за свободата, която днес ни дава право да се наречем с гордост българи и европейци.

Много знайни и такива, на които историята не е запазила имената им златоградчани и родопчани, жертват много, и живота си дори, за това, днес ние да имаме спокойствието и комфорта, сами да вземаме решенията си, да определяме целите си и да сбъдваме мечтите си.

Свободно и демократично да правим изборите си в живота, да бъдем личности, които могат спокойно да определят приоритетите си и да имат възможност да ги реализират и изпълват със съдържание.

Свободата е най-висшата ценност, а колко много истина има в това твърдение, осъзнаваме ясно и днес, когато виждаме как народи я губят и как с всички усилия я търсят далеч от домовете си, защото свободата е живот, спокойствие, възможности, комфорт.

Но свободата е и отговорност, отговорност към нас самите, към близките ни, към род и родина.

За мен е чест, днес да имам възможността и привилегията да ви поздравя по случай 21 ноември – денят, в който преди 110 години, нашите предци са извоювали свободата си, не само за тях и техните съвременници, но и за поколенията напред.

Нашата задача е да бъдем горди и отговорни последователи на техните завети и да пазим наследството, което са ни завещали.

Съвременният свят, в който живеем е динамичен, изпълнен с предизвикателства, пред които се изправяме всекидневно, но благодарение на великите примери от миналото, които помним и от които се учим, ни помагат да се справяме с тях в настоящето и да съграждаме успешно бъдещето си.

Да помним и да почитаме!

Да осъзнаваме и да ценим!

Да сме отговорни и разумни!

Пожелавам на всички здраве и благополучие!

Честит празник!


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития