A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПАсряда, 09 Май 2018  1994

ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА Днес, 9 май, в Деня на победата и Деня на Европа, Община Златоград почете златоградските ветерани от войната.
Поднасяйки венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните, златоградчани отбелязаха 73-та годишнина от края на най-жестоката война в световната история - Втората световна война. Община Златоград има и своите живи свидетели на ужаса от бойните полета на окървавена Европа - Ваклин Лападжов и Кирко Джерахов, които за съжаление не успяха да се включат в днешното мероприятие.
Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът на Община Златоград – г-жа Елмира Угорлиева, която благодари на всички, отделили време и показали, че този ден е значим, и отбеляза „че от 1945 година до днес, най-малко три поколения се раждат, живеят и развиват в мирна Европа. Факт, който е достатъчен да помним деня 9 май и да не забравяме делата на своите предци, чиито имена са изписани на паметната плоча”! Емилия Александрова, уредник на „Музея на просветното дело в Средните Родопи”, припомни на присъстващите за кървавите събития и тежките дни на предците ни отпреди 73 години.
В знак на почит, венци и цветя, пред паметната плоча на загиналите във войните, бяха поднесени от Община Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СУ „Антим I” гр. Златоград, ДГ „Радост” гр. Златоград и ДГ „Снежанка” гр. Златоград.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития