A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Мобилна ветеринарна клиника на „ЧЕТИРИ ЛАПИ” в Златоградпонеделник, 11 Октомври 2021  87

Община Златоград и „ЧЕТИРИ ЛАПИ” организират едноседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни. Програмата стартира на 11.10.2021 г. (понеделник).
По време на проекта ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.
Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на „ЧЕТИРИ ЛАПИ” и местните общини за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.
Продължителността на кампанията е в периода от 11.10.2021 г. до 15.10.2021 г.
Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и ловци на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена на паркинга до залата на стадион Златоград. Предходният проект, проведен в гр. Златоград бе през 2015 г.
Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени. Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.   
Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на „Четири лапи“: 0888002385.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития