A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Министър Цветанов бе в Златоградпонеделник, 03 Септември 2012  1116

Министър Цветанов бе в Златоград„За мен кмет, който е докарал 15 милиона в такава малка община, е успял кмет!” – каза заместник-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред златоградчани и журналисти, при посещението си в Златоград, в събота на 1 септември 2012 г. На срещата присъстваха и инж. Стефан Стайков-областен управител на област Смолян, Недялко Славов-депутат от ПП ГЕРБ, Николай Мелемов-кмет на община Смолян, Владимир Уручев-евродепутат от ПП ГЕРБ, Цветомир Паунов-административен секретар на ПП ГЕРБ, общински съветници от общините Смолян и Златоград.
Министър Цветанов посети, заедно с кметът на община Златоград Мирослав Янчев, всички строителни обекти, които се изпълняват в града, благодарение на полученото финансиране от европейски фондове. "В момента се работи на градския стадион, на градския парк, на площада, прави се нова комуникация за Гърция, изгражда се крайбрежна стена, водоснабдяваме село Долен, едно голямо село в община Златоград. Така че благодарение на тези европейски програми, ние ще подобрим вида и условията за живот в Златоград", похвали се кметът Мирослав Янчев.
Министърът на вътрешните работи се срещна и с жителите на проблемната ул. „Гривица” в Златоград и ги увери, че в началото на следващата година, на заседание на Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване ще се разгледа проекта за окончателното укрепване на свлачищния терен и отводняване на обекта.
"Златоград е сред общините-отличници в усвояването на средства по оперативните програми", каза вицепремиерът Цветанов. "При положение, че бюджетът на общината е 5 милиона лева, а в момента се влагат три пъти повече пари за инфраструктура, няма как да не е сред отличниците", коментира той.
В заключение, министър Цветанов поздрави кмета Янчев за усилията, които полага за подобряване на спортната база, за благоустрояване на централната градска част, подобряване на инфраструктурата, създаване на по-добри условия за живот и работа на местното население и превръщането на община Златоград в предпочитано място за живеене.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 04 Октомври 2021
51

Актуално
Предстоящи събития