A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Лято в библиотеката в Златоградвторник, 13 Юни 2017  860

Лято в библиотеката в ЗлатоградЧиталище „Просвета-1908” град Златоград продължава да превръща библиотеката в привлекателно място за четене, информация, формиране на умения, срещи и забавления за малки и големи.
През лятото там ще се провеждат част от мероприятията, организирани от Център за подкрепа за личностно развитие и Център за обществена подкрепа Златоград. Двете институции правят лятото на участниците пълноценно, забавно и интересно.
Най-малките участници в Лятното училище, организирано от Центъра за подкрепа за личностно развитие, проведоха своите първи занимания в читалищната библиотека. Децата бяха запознати с „правилата и молбата” на книгата, библиотекарите четоха стихотворения от Дора Габе, Леда Милева, Асен Босев. С интерес се разгледаха детските енциклопедии и книжки с приказки, рецитираха се стихотворения, пяха се песни.
Участниците в Лятно училище 2017, което ще продължи през месеците юни и юли, ще провеждат част от своите занимания в библиотеката. В очакване на забавни и интересни часове сред книгите, децата ще научават и откриват автори, приказни герои и вълшебства.
С огромен интерес премина и първата групова работа на творческа работилница „Мечтатели”, организирана от Център за обществена подкрепа Златоград. Децата изработиха слънца, направиха пано „Слънце от ръчички”. Лятната работа на потребителите в работилницата е организирана от директора на ЦОП Роза Алчева и педагога Боряна Върбанова. Освен на открито сред природата, занимания ще се провеждат и в читалищната библиотека, в продължение на два месеца.
Подготвената програма от екипа на ЦОП, обещава интересни и разнообразни дейности за децата през лятото. Библиотеката, както и досега, ще съдейства те да бъдат забавни и иновативни.
ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
51

Актуално
Предстоящи събития