A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Кметът Янчев участва в конгреса на ЕНПвторник, 16 Октомври 2012  1019

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев ще вземе участие в конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) и работните дни на групата на ЕНП в Европейския парламент.
Форумът на най-голямата партия в Европа ще бъде проведен от 16 – 18 октомври 2012г. в сградата на Парламента на Румъния, Букурещ. В делегацията от българска страна участват още министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, вицепремиерът и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Илиана Иванов, Мария Габриел и Владимир Уручев, народните представители Моника Панайотова, Пламен Нунев и Румен Иванов, областният координатор на ГЕРБ – Пловдив и кмет на Пловдив Иван Тотев и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора и кмет на Стара Загора Живко Тодоров.

Форумът ще събере всички десни европейски лидери на едно място, включително 16-те ръководители на страните-членки от ЕНП – Траян Басеску (Румъния), Бойко Борисов (България), Ангела Меркел (Германия), Мариано Рахой (Испания), Жан-Клод Юнкер (Люксенбург), Доналд Тъск (Полша), Фредерик Райнфелд (Швеция), Джурки Катайнен (Финландия), Виктор Орбан (Унгария), Енда Кени (Ирландия), Валдис Домбровскис (Латвия), Лауренс Гонзи (Малта), Андриус Кубилиус (Литва), Педро Пасош Коельо (Португалия), Янес Янса (Словения) и Антонис Самарас (Гърция). Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо и Председателят на Европейския Съвет Херман ван Ромпой също ще участват в конгреса. Във форума се очакват над 1200 делегати от 40 страни. Основни теми на конгреса ще бъдат усилията за справяне с текущите предизвикателства, с които европейските граждани се сблъскват в светлината на световната икономическа криза; осигуряване на „Повече Европа” за европейските граждани; противопоставяне на популистите и демагозите, които искат да разрушат ЕС. По време на форума ще бъде дискутирана обновената платформа на ЕНП и ще се проведат избори за Председателство на партията.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 04 Октомври 2021
51

Актуално
Предстоящи събития