A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Денят на Земята в Златоградпетък, 23 Април 2010  1303

Денят на Земята в ЗлатоградОбщина Златоград, съвместно с ДГС Златоград, предостави 40 броя дръвчета и храсти на желаещите да се включат в част от проявите, свързани с Деня на Земята, който тази година се отбелязва за 40 път.
В инициативата се включиха общинска администрация Златоград, Център за социална рехабилитация и интеграция, Районен съд Златоград, ученици от ПГ „Христо Ботев” Златоград, СОУ „Антим І” Златоград, ОУ „Васил Левски” – Златоград, Спортен клуб по хокей на трева.
В Деня на Земята общинска администрация Златоград започна кампания по реконструкция на цветни площи в централната градска част. Засадени са храсти и дървета от следните видове: Западна туя - Tuja occidentalis „Smaragd”, Кълбовидна туя - Thuja occidentalis „Golden Globe” и Thuja occidentalis „Woodwardii”, Сребролистна липа - Tilia tomentosa, Айлантус - Аilanthus altissima, Японски клен - Acer palmatum .
До края на месец април предстои засаждане на контейнерни дървета от видовете Клен /Acer pseudoplatanus / и Каталпа /Catalpa bignonioide/.
Дърветата ще бъдат засадени по ул. „Ст. Стамболов” и бул. „България”.Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития