A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Ден на самодееца в Златоградсряда, 04 Март 2015  544

Ден на самодееца в ЗлатоградТази година, читалище „Просвета-1908” гр. Златоград отбеляза Деня на любителското художествено творчество с голямо шествие на всички свои самодейци, които, под звуците на родопски гайди и песни, създадоха празнично настроение в града.
Празничната вечер беше наситена с много изпълнения на родопски песни на ДПФ „Надежда”, Мъжка битова група, Младежка фолклорна група, индивидуални изпълнители,с красиви танци, изпълнени от ТС „Акрани”, ДТС „Звънче”, клуб „Хоро”.
ГСГП „Златен полъх” изпълни стари градски песни , с които през 2014 г. завоюва редица отличия.
ДПФ „Надежда” представи специална програма, по случай своя 10 годишен юбилей от създаването си. По този повод и предвид значимата роля, която дамска певческа формация „Надежда” играе за популяризирането на автентичния фолклор на Златоград, местният парламент взе решение да удостои групата с почетен знак на Златоград. Рождениците получиха поздравления от Областния управител Недялко Славов и от Кмета на общината Мирослав Янчев. Председателят на читалището Пламен Чингаров връчи грамоти от Съюза на народните читалища, Решението на Общински съвет Златоград за удостояване на групата с почетен знак на града. Поздравления имаше и от читалищното настоятелството, от Александър Митушев, спонсор на читалището, както и от останалите колективи към читалището.


ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
106
вторник, 03 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития