A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Делюви празници в Златоградпонеделник, 24 Септември 2012  1156

Делюви празници в ЗлатоградИ тази година калдъръмените улички на Стария град на Златоград се оказаха тесни, за да поберат всички, дошли да се веселят на празниците, посветени на легендарния местен герой – Делю войвода. Жители и гости на Златоград оживиха стари картини, пресъздавайки един пазарен ден отпреди 100 години. С много веселие и настроение, създадени от различните народни носии и народни песни, присъстващите имаха възможност да се докоснат до бита на родопчани, отпреди 100 години, обикаляйки из дюкяните и работилниците на някогашния Златоград. Гости от Ксанти, представиха традиционни гръцки сладкиши под звуците на гръцки хора и песни.
Празничната вечер в Стария град завърши с концерт на местни и гостуващи самодейни фолклорни състави и изпълнители, като специално за всички гости и жители на Златоград, бе участието на група „Петте сезона”, с художествен ръководител Стефан Диомов.
По време на празничните дни на Златоград гостуваха и художници от България, Турция и Косово, които пресъздадоха в своите картини красотата на Родопа планина, на родопчанката и на Златоград. Хората на изкуството бяха пленени от емоциите, които срещнаха и споделиха, че „Този град, който има звук ще остане завинаги в тях като едно от най-красивите им преживявания!”


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития