A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Делюви празници в Златоградвторник, 21 Септември 2010  1801

Делюви празници в Златоград
Жители и гости на община Златоград, обединени от историческото минало на нашия край и любовта към народното творчество, се събраха на тържествата, посветени на легендарния Делю войвода. Тази година Делювите празници започнаха с откриването на изложба на златоградски графици в двора на тъкачницата на Етнографски ареален комплекс. Изложбата представи възрожденската архитектура на стария Златоград.
Празничната вечер на сцената в Етнографския ареален комплекс бе под надслов „Песента на Златоград и Космоса” с участието на Вели Чаушев, поети с китари, самодейци от ОНЧ „Просвета” Златоград, ученици от СОУ „Антим І” Златоград.
В автентичната обстановка на възрожденския квартал, в последния ден от Делювите празници, бе представена възстановка „Един пазарен ден в стария Златоград”. Калдъръмените улички на Стария град се оживиха и се изпълниха с много веселие, създадено от пъстротата на родопската носия и хубавата народна песен. Хората имаха възможност да се докоснат до бита на златоградчанина от миналия век, обикаляйки из дюкянчетата и работилниците на някогашния Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 14 Юли 2023
120

Актуално
Предстоящи събития