A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

„Да помогнем на хората в беда”понеделник, 07 Октомври 2013  1241


Във връзка с всекидневно увеличаващия се бежански поток от Сирия към територията на Република България, с непрекъснато усложняващата се хуманитарна обстановка и с нарастващата необходимост от средства за справяне с кризисната ситуация, Община Златоград, Ротари клуб град Златоград, Център за социална рехабилитация и интеграция и Общинската организация на Български червен кръст в Златоград организират кампания под надслов „Да помогнем на хората в беда”. Даренията ще се приемат в Център за социална рехабилитация и интеграция, всеки ден от 07.10.2013г. до 31.10.2013г., от 08:30 часа до 17:30 часа.
Приемат се дрехи, нови или ползвани, но изпрани и изгладени, спални комплекти, бельо, обувки, ботуши, консумативи – сапуни, шампоани, тоалетна хартия, памперси и др.

Вече e активен единен кратък номер 1466, предоставен спешно на БЧК от трите мобилни оператора, като с един SMS всеки може да дари 1 лев. На сайта на БЧК е публикувана специална банкова сметка.

Тази кампания дава възможност всички заедно да помогнем на хората, които не избират съдба на бежанец, а са принудени да напуснат домовете и препитанието си, търсейки сигурност и хуманитарна закрила.

С непакетирани хранителни продукти – картофи, боб, лук и др. зеленчуци и плодове ще бъдат подпомогнати хората, живеещи под покрива на отец Иван, намиращи се в Нови хан.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития