A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНОвторник, 13 Септември 2022  327

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО

Община Златоград за поредна година подкрепя кампанията на bTV Media Group  „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“, която ще се проведе на 17 септември 2022 година.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – “Да изчистим България заедно”, ще се проведе под надслов “Подай ръка на природата”.

 Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

 Общинското ръководство отправя покана до всички  жители, учреждения и институции, фирми и предприятия в общината, да се включат в организираните мероприятия. 

Участъците, определени за почистване  са:

Участък

Описание на участъка

Участък № 1

Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих  по Екопътека „Света Неделя” от ул.”Рила” до връх „Св. Неделя”

Участък № 2

Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих  по Екопътека „Планинска прегръдка” , от чешма ”Мангово  до  параклиса „Св. Атанас”

Участък № 3

Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих по пътя за Хасидере, в участъка от края на ул.”Горски пътник” до параклиса „Св.Атанас”

Участък № 4

Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих, от  жил. блок  Минстрой   по пътя за „Св. Екатерина”

Участък № 5

Прилежащи площи и скатове към речното корито на отсечка от края на ул.”Ст.Стамболов”  до м. „Пирийца”. 

 

Всички доброволци също така могат да участват в инициативата с малки индивидуални или семейни акции за почистване на градинките и любимите си места за отдих,  боядисат пейките пред блока, засаждат дървета, поставят къщички за птици и предават нататък добрия пример не само на 17 септември, когато ще се проведе World Clean Up Day 2022, но и всеки ден.

Желаещите да се включат в кампанията могат да получат безплатни чували и ръкавици в сградата на Община Златоград на 16 септември 2022 година от 08:30 до 17:30 часа.

Събраните отпадъци ще бъдат извозвани от екипа на дейност „Чистота“.

За останалите населени места, определянето на участъците и организацията за почистването им се извършва от кметовете и кметските наместници на съответното населено място.

За допълнителна информация, относно организацията за почистване, Общинска администрация Златоград обявява телефон за връзка - 0884 600 172

Вярваме, че даването на личен пример и поддържането на чиста природа са възможни всеки ден!

Пази природата за теб и твоите деца!                                                                             

Общинска администрация  Златоград


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития