A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Читалището в Златоград отбеляза деня на самодеецапонеделник, 04 Март 2013  1129

Читалището в Златоград отбеляза деня на самодеецаСъс стихотворение на дългогодишната самодейка Блага Деспотова, посветено на родното читалище, стартира тържеството, за отбелязване Деня на самодееца в Златоград. Денят на любителското творчество беше изпълнен с много настроение, пeсни, хора и танци, вплетени в програмата на самодейците от читалище „Просвета” гр. Златоград.
Дамска формация „Надежда” се включи съвместно с мощните гласове на Мъжката битова група, като демонстрираха ансамблови изпълнения, проявили по време на концертите си в Германия през изтеклата година. Групата за стари градски песни „Златен полъх” ни върна в спомени на отминали години на любов, разлъка, заспали чувства и бяло сладко. Среща си дадоха и младостта, танца и изненадата чрез Юношески танцов състав „Акрани”. Активно и с настроение се изявиха и танцьорите от клуб „Първи на хорото”. Всички участници във вечерта за сетен път показаха, как хората могат да общуват чрез изкуството. Демонстрираха и как могат да влагат чувство и енергия в любителското творчество.
По време на вечерта, впечатлиха индивидуалните изпълнения на Христина Андонова, Сергей Билянов, Борис Нанов, Даниел Караасенов, както и музикалните поздравления от Читалище «Светлина» Неделино. Направи впечатление повишения брой самодейци и приятели, както участията и изявите на младите таланти.
Приветствия към читалищните изпълнители и творци отправиха председателя на читалището Пламен Чингаров, заместник-кмета на Община Златоград Елмира Угорлиева и ръководителя на Етнографския комплекс Александър Митушев. Златоградските самодейци бяха поздравени и от Председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Благодарствени грамоти бяха връчени на художествените ръководители на читалищните групи : Розина Анджерова, Елена Симеонова, Даниела Тасева, Серафим Кафеджиев, както и на младия гайдар и изпълнител Емануил Пунев.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
50
понеделник, 21 Ноември 2022
63

Актуално
Предстоящи събития