A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

"Четири лапи" идват в Златоградпетък, 25 Септември 2015  865

Уважаеми жители на Община Златоград,

Информираме Ви, че за периода 04.10.2015 г. – 10.10.2015 г. ще се реализира съвместен проект „Грижа за бездомните животни” между Община Златоград и Фондация „Четири лапи”. В основата на проекта е прилагането на кастрацията като ефективен и хуманен начин за овладяване на популацията на бездомните животни.
Това ще бъде четвъртият съвместен проект между Община Златоград и Фондация „Четири лапи”, като по време на реализацията на трите проекта на територията на общината са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани против бяс над 130 кучета.
Фондация „Четири лапи” разполага с мобилна лаборатория и опитен екип, който залавя, кастрира и връща обратно по местата им бездомните животни. Всички обработени животни се ваксинират против бяс и се третират срещу вътрешни и външни паразити.
Eкипът на Фондация „Четири лапи” ще започне работа на 05.10.2015 г. (понеделник), като манипулациите ще се извършват в специално оборудвана мобилна амбулатория, разположена в двора на ветеринарната лечебница гр. Златоград.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития