A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Честит празник на Доброволците!петък, 05 Декември 2014  517

На 5 декември 2014 г. се отбелязва Международния ден на доброволеца. Празник посветен на хората, които безвъзмездно помагат за подобряване живота на нуждаещите се.
За пръв път той се чества през 1985г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към Доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
Всички ние правим необходимото за възраждането на доброволчеството в нашата страна. Сега сме в нов етап от развитието на доброволните формирования, защото е факт приетата стратегия за тяхното развитие. Всички регистрирани Доброволци задължително преминават първоначален курс на обучение по утвърдена, от Академията на Министерството на Вътрешните работи, програма. Целта на обучението на Доброволците е придобиване на знания и умения за изпълнение на основните дейности по защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации.
Всички доброволци са оборудвани със защитна екипировка и необходимото пожаротехническо въоръжение. Те са готови да дадат всичко от себе си, за да помогнат при пожар, бедствие или авария. Всеки един от тях би рискувал собствената си безопасност, за да спаси нечий живот безвъзмездно. Те са хората, които са гордост за нас, че ги има. Те са тези, на които можем да им се доверим, които ни карат да се почувстваме в безопасност.
Пожелаваме им крепко здраве, дълголетие и попътен вятър във всяко тяхно начинание. Районна Служба „Пожарна Безопасност и Защита на Населението”, град Златоград и Община Златоград БЛАГОДАРЯТ на всички Доброволци за подкрепата, която оказват при необходимост. Бъдете живи и здрави Вие и Вашите семейства. Горди сме, че Ви има.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДОБРОВОЛЕЦО !


ОЩЕ НОВИНИ


четвъртък, 06 Януари 2022
51

Актуално
Предстоящи събития