A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!вторник, 03 Март 2020  247

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ГОСТИ НА ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД,


Трети март 1878 година е най-значимата дата в българската история. На този ден, преди 142 години, на европейската карта отново се появява държавата България.
И българският народ отново се сплотява в името на националния идеал. Земята на нашите прадеди и бащи, земята на нашите поколения, земята на всички, които идват след нас.
И днес, 142 години по-късно, когато живеем в свободна България, ценностите ни не са други! Да бъдем горди и достойни потомци на всички герои, за които родината беше всичко.
Да сведем глави и да почетем паметта им, защото те дадоха живота си за нашата свободата. Пожертваха се за най-висшите човешки ценности, които ни съхраняват като нация.
Тази дата, днес преплита в себе си спомена за дълбока мъка и страдание от петвековната тъга, великата борба на българския народ, но и светлия спомен за силния и непоколебим български дух.
Историята помни всяка личност, носеща патриотичния дух и дала живота си, за да я има България. Да помним и ние!
Да предаваме на децата си завещаното от тях - да милеят и да пазят свободата, да обичат родината си, да градят бъдещето си с чувство на дълг, за да бъде в сигурни ръце нашата страна. Да се гордеят с миналото си и да бъдат отговорни към делата си!
Защото свободата е най-вече отговорност и вярвам, че всички ние имаме смелостта да я поемем!
За да продължи да съществува България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 29 Май 2023
30

Актуално
Предстоящи събития