A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЧЕСТИТ ПРАЗНИКнеделя, 03 Март 2019  415

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ГОСТИ НА ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД,

Честит празник!
Днес България празнува деня на своето Освобождение. Значима дата в историята ни, която помним и почитаме с благодарност. Дата, която свързваме с решителната стъпка към възстановяване на независимата българска държава и запазване на националната ни идентичност.
Революционният път на България към Освобождението до Съединението и Независимостта е дълъг и изстрадан. Хиляди нейни дъщери и синове плащат жестока цена, давайки живота си, за да сме свободни днес. Този ден е техен. Подвигът им няма да бъде забравен и българският народ винаги ще се прекланя с благодарност пред тяхната саможертва! На този ден в съзнанието на всеки един от нас изгряват незабравимите образи на обезсмъртените герои, превърнали се в символи на държавността.
Скъпи златоградчани, на днешната дата е важно да си спомним заедно, че Трети март събира в едно, както вековното ни страдание, така и силата на българския дух и героизъм. Историята ни е богата на велики събития и личности, на тежки обрати и на изводи, силни и до днес. Имаме безспорни поводи да се гордеем със силата на националния ни дух. Възраждането, Априлското въстание, Шипченската епопея, Освобождението са само малка част от събитията, белязали пътя ни.
Трябва да помним, че сме успявали тогава, когато сме били свободни и единни в името на общ идеал. И за да успяваме и днес, нека застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. И ни показват, че различията, които ни разделят, са по-малки и преходни от големите ни цели.

Честит празник!


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
46

Актуално
Предстоящи събития