A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

85 години училище в село Ерма рекапетък, 19 Февруари 2010  1472

85 години училище в село Ерма рекаВ деня, когато цяла България се прекланя пред голямото дело на най-великия българин, на единствения Апостол на свободата, Основно училище „Васил Левски” с. Ерма река отбелязва своя юбилей – 85 години образователно и просветителско дело. Въпреки трудностите – социални, демографски, икономически, училището в село Ерма река успя да се съхрани и да развива своята дейност като защитено. Защото едно населено място е истински живо, когато се чува училищния звън.
Днес учениците са малко на брой и училището има статут на „защитено училище”, но образователно-възпитателния процес продължава да бъде на качествено и модерно ниво. Обучението на учениците е с целодневна организация, изучават се английски език и информационни технологии още от първи клас, спортната база е добра и децата имат възможност да участват в организирани извънкласни дейности.
ОУ „Васил Левски” е награждавано многократно за достойния принос в образователния процес, за труда и всеотдайността, за желанието за учене през целия живот, за творчеството – проявявано от деца и учители. Наградите са материален израз за труда и благодарността, но всеки извървял този духовен път, вероятно е осъзнал, че най-същественото е невидимо за очите, че най-прекрасното се вижда само със сърцето.

Приложение:
Слово за 85-годишнината на училището в Ерма река


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
47

Актуално
Предстоящи събития