A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

1 ноември - Празник на народните будителипетък, 01 Ноември 2013  1429

1 ноември - Празник на народните будителиС различни прояви златоградската общественост, с помощта на библиотеката в Златоград, отбелязва през тази година Деня на народните будители- 1-ви ноември.
Заедно с ЦОП Златоград бяха организирани срещи на ученици със родолюбиви златоградчани. Четвъртокласниците от ОУ ”Васил Левски”, с класни ръководители г-жа Вълчева, г-жа Демерджиева и г-жа Шъкова и възпитатели г-жа Топчиева и г-жа Бошнакова слушаха разказа на Елена Симеонова- дългогодишен учител, директор, активен читалищен деятел, която вълнуващо разказа за видни златоградски будители, за интересни и любопитни факти от историята на града и личности родолюбци. Учениците задаваха въпроси, рецитираха стихове за родината, пяха песни. На посещение в библиотеката, по повод празника, бяха и младежите от Дневен център „Зора”, на които беше представена презентацията „Народните будители ” .
По повод празника и навършването на 90 години на Десанка Брънгова, ръководството на читалището посети видната учителка-участник в театралната самодейност на читалището, ръководител на хор и вокална група, активен читалищен деятел. На чаша ароматно златоградско кафе, чиято рецепта е лично нейна ,тя разказа интересни истории. Освен поздравителния адрес читалището подари на златоградската будителка колаж от снимки с нейни роли от различни пиеси, в които е участвала.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития