НОВИНИ


През ГКПП - Златоград премина милионният пътник
[23 Септември 2011]Милионният пътник мина през ГКПП - Златоград на 21 септември следобяд. Пътуващият за Ксанти Евгени Устов от рудоземското село Елховец беше поздравен от шефа на регионална дирекция "Гранична полиция" Смолян комисар Тодор Георгиев и кмета на община Златоград Мирослав Янчев. Устов получи сувенири и продукти, произведени в Златоград и му пожелаха безаварийно пътуване.
Пунктът през границата при Златоград бе открит на 15.01.2010 г. от министър - председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Георгиос Папандреу. Новият маршрут бързо се превърна в удобна туристическа връзка между България и Гърция.
Трафикът е от леки автомобили и микробуси. Над 70% от преминаващите заявяват като цел на пътуването си туризъм. Най-голямо е натоварването през летните месеци и в празнични и почивни дни, посочват от "Гранична полиция". Граничният контрол на пункта се осъществява съвместно с гръцката полиция, на принципа "Едно спиране".
В празничните дни по случай деня на Съединението на България - 6 септември, през ГКПП - Златоград са преминали около 26 000 лица и 7 000 автомобила. Очаква се и през тези празнични дни трафикът да е интензивен.

(Източник – www.trud.bg)

Новината е посетена: 1098 пъти