A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградското читалище с нови успехисряда, 08 Септември 2010  1320

Златоградското читалище с нови успехиСамодейците от читалище „Просвета” Златоград се завърнаха с два златни медала от Деветия национален фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие- Неделино 2010 г.
Те се представиха с Мъжката битова група, Дамска певческа формация „Надежда” и индивидуалните изпълнители: Даниел Караасенов, Борис Нанов, Христо Чаушев, Роска Маринова и Христина Андонова. На читалището в Златоград бе присъден златен медал за цялостно представяне , а самодеецът Борис Нанов взе златен медал за изпълнението на песните „Пиленце пъстро славейче” и „Петро петровленке”.

За първи път тази година читалището участва и във Фестивал на фолклорната носия –„ Жеравна 2010 г.”, който се проведе през м. август. Мъжете от битовата група се завърнаха с прекрасни впечатления от автентичната атмосфера на фестивала, която изцяло пренася участниците в едно отминало и позабравено време без телефони, фотоапарати и други удобства на днешния ден. Мъжката група се представя по уникален начин пред присъстващите като със своите изпълнения направи най-дългото хоро, завъртяло се на поляните. Този фестивал се провежда за трети път и се радва на много почитатели. Участието в него на златоградското читалище се осъществи благодарение на подкрепата на Община Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития