A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградски учител с награда „Константин Величков” за Деня на народните будителичетвъртък, 01 Ноември 2012  1207

Златоградски учител с награда „Константин Величков” за Деня на народните будителиСтаршият учител по физическо възпитание и спорт в СОУ „Антим I ” гр. Златоград, Румен Ушев, бе удостоен с наградата „Константин Величков“ от Министерство на образованието, младежта и науката. Отличието е връчено за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование в частта възпитателна дейност, работа с родители и общественост, и извънкласни занимания.
Като учител има изключителна роля за възстановяване на народните танци в училището. Създател е на танцова група „Мераклийче”, в която до днес са участвали повече от 230 ученика. Групата се превръща в един от символите на Златоград с многобройните си участия в празниците на Златоград, съседни общини, градове и чуждестранни представи.
Румен Ушев се занимава активно и с баскетбол в училище. Като треньор на училищните отбори по баскетбол е областен и зонален първенец от 2009 г. и републикански ученически шампион през 2010 г.
Автор е на книгата „50 години баскетбол в Златоград”, издадена през 2010 година.
Горди сме, че за първи път учител от община Златоград е удостоен с високата награда „Константин Величков“ на МОМН за учители по повод 1 ноември – Деня на народните будители.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития