A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградски самодейци участват в международен фестивалпонеделник, 02 Ноември 2009  1367

Златоградски самодейци участват в международен фестивалТанцовият състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета” с худ. ръководител Даниела Тасева, взе участие в Международния фестивал „Малешево пее и танцува”-Микрево 2009 г., който се проведе от 23 до 25 октомври в с. Микрево. Фестивалът се организира за шеста година по инициатива на кмета на община Струмяни Валентин Чиликов, като тази година той се проведе под патронажа на министър председателя на Република България – г-н Бойко Борисов. В настоящото издание на фестивала участваха над 4000 самодейци от 15 държави от три континента, сред които Гърция, Румъния, Македония, Турция, Индонезия, Хърватска, Кипър, Испания, Молдова, Украйна и др. По думите на организаторите от с. Микрево, община Струмяни се превърна през фестивалните дни в „европейска културна столица в областта на фолклора”.
Самодейците от златоградското читалище представиха най-новото, от своя репертоар - танцовата композиция „Родопска девойка”. С интерес се посрещна тяхното изпълнение от публиката и специалистите. В Микрево участва с индивидуално изпълнение и Даниел Караасенов-един от младите мъжки гласове , популяризиращи родопския фолклор, Младежът се подготвя в читалището под ръководството на гайдаря Серафим Кафеджиев. Неговото изпълнение под звуците на родопската гайда, развълнува присъстващите и събра техните овации. Той взе заслужено първо място и плакет в категорията за изпълнители до 18 г.
Участието на ОНЧ „Просвета” във фестивала бе подпомогнато от златоградски фирми, които осигуриха превоза на самодейците.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 21 Ноември 2022
45
понеделник, 21 Ноември 2022
56

Актуално
Предстоящи събития