A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградски самодейци участват в международен фестивалпонеделник, 02 Ноември 2009  1419

Златоградски самодейци участват в международен фестивалТанцовият състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета” с худ. ръководител Даниела Тасева, взе участие в Международния фестивал „Малешево пее и танцува”-Микрево 2009 г., който се проведе от 23 до 25 октомври в с. Микрево. Фестивалът се организира за шеста година по инициатива на кмета на община Струмяни Валентин Чиликов, като тази година той се проведе под патронажа на министър председателя на Република България – г-н Бойко Борисов. В настоящото издание на фестивала участваха над 4000 самодейци от 15 държави от три континента, сред които Гърция, Румъния, Македония, Турция, Индонезия, Хърватска, Кипър, Испания, Молдова, Украйна и др. По думите на организаторите от с. Микрево, община Струмяни се превърна през фестивалните дни в „европейска културна столица в областта на фолклора”.
Самодейците от златоградското читалище представиха най-новото, от своя репертоар - танцовата композиция „Родопска девойка”. С интерес се посрещна тяхното изпълнение от публиката и специалистите. В Микрево участва с индивидуално изпълнение и Даниел Караасенов-един от младите мъжки гласове , популяризиращи родопския фолклор, Младежът се подготвя в читалището под ръководството на гайдаря Серафим Кафеджиев. Неговото изпълнение под звуците на родопската гайда, развълнува присъстващите и събра техните овации. Той взе заслужено първо място и плакет в категорията за изпълнители до 18 г.
Участието на ОНЧ „Просвета” във фестивала бе подпомогнато от златоградски фирми, които осигуриха превоза на самодейците.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития