A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоградчанинът Севдалин Кехайов-началник на Районна служба „Пожарна безопастност и защина на населението” спечели наградата „Пожарникар на годината”



вторник, 12 Февруари 2013  1139

Главен инспектор Севдалин Кехайов – началник на Районна служба „Пожарна безопастност и защина на населението” гр. Златоград получи най-престижната награда от Националния конкурс „Пожарникар на годината”, в съревнование с колеги от цялата страна.
Официалната церемония за награждаване на спечелилите се проведе на 11 февруари 2013г., като отличията са връчени лично от заместник министър-председателя на Република България и министър на вътрешните работи господин Цветан Цветанов.
Главен инспектор Кехайов спечели наградата благодарение на достойната, отговорна и професионална работа, която се измерва в спасени човешки животи. Големи заслуги има за успешната координация на действията на различни институции по време на наводненията през февруари миналата година в общините Златоград и Неделино.
Във връзка с доброто партньорство между местната власт и РС ПБЗН се реализира съвместен проект за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. В рамките на проекта ще бъде закупен високопроходим противопожарен автомобил, ще бъде реализирано пълно противопожарно оборудване на 9 противопожарни депа на територията на община Златоград, ще бъдат обучени 100 доброволеца на територията на община Златоград.
Областният управител на област Смолян инж. Стефан Стайков също получи признанието на българските пожарникари за демонстриран личен принос при осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 29 Май 2023
30

Актуално
Предстоящи събития