A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

ЗЛАТОГРАД ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯпетък, 04 Декември 2015  962

ЗЛАТОГРАД ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯНа 3 декември 2015г. потребителите на социалните услуги в Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Дневен център за деца и лица с увреждания “Зора” гр.Златоград, отбелязаха Международния ден на хората с увреждания.

Гости на тържеството бяха г-н Недялко Славов – Областен управител на Област Смолян, г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград, г-жа Елмира Угорлиева-Пехливанова – зам.-кмет на Община Златоград, г-жа Емилия Кръстева – Председател на Общински съвет –гр.Златоград,Председателите на НПО за хора с увреждания.
Областният управител, Кметът на Община Златоград и Председателят на Общински съвет поздравиха присъстващите и изразиха готовността на местната власт да продължава да подкрепя инициативите на хората с увреждания.

Участие в програмата взеха потребители на социалната услуга ЦСРИ от Клуб “Музикотерапия“,които изпълниха известни народни песни. Деца и младежи от Дневния център „Зора“ изпълниха песента, по текст на Дора Габе, „Нашето небе“ и разчувстваха присъстващите, а Фани Башева декламира стихотворението “Магазинче за надежда“ и получи бурни аплодисменти. Участие взеха и учениците от танцовата група “Акрани” кьм читалище “Просвета-1908”, с ръководител Даниела Тасева. Водещата Мирела Тасева – Славова повиши тонуса и настроението на хората с увреждания, с изпълнението на български народни и естрадни песни.
Хората със специални потребности са част от нашето общество и заслужават уважение и възхищение за волята и достойнството, с които посрещат трудностите си, за силния дух и стремежа да правят живота си по – пълноценен и хармоничен.
Дефицитът на зрение, слух, физически или интелектуални затруднения не лишава хората с увреждания от дълбока чувствителност и стремеж да преодоляват болки и проблеми, да вярват в доброто в живота и да го пресъздават чрез труда си, чрез стремежа да бъдат полезни и равностойни граждани.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития