A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Златоград отбеляза 72 годишнината от Втората световна война и Деня на Европавторник, 09 Май 2017  801

Златоград отбеляза 72 годишнината от Втората световна война и Деня на Европа На 9 май 2017г., с тържествено поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните, Златоград отбеляза 72-та годишнина от Втората световна война и Деня на Европа. В знак на почит и уважение пред милионите жертви, които бележат днешните ни мирни и свободни дни, златоградчани сведоха глави. Община Златоград има и своите живи герои, които носят със себе си белезите от войната - Ваклин Лападжов и Кирко Джерахов, които за съжаление не успяха да се включат в днешното мероприятие.
Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът на Община Златоград г-жа Елмира Пехливанова, която благодари на всички, които отделиха време и показаха, че този ден е значим, „че е важно да го помним и да го предаваме на поколенията, защото свободата е най-ценната привилегия, която можем да я имаме… и която зависи от нас”.
В знак на почит, венци и цветя, пред паметната плоча на загиналите във войните, бяха поднесени от Община Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СУ „Антим I” гр. Златоград, ДГ „Радост” гр. Златоград и ДГ „Снежанка” гр. Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
44

Актуално
Предстоящи събития